• Vad gör jag?

  Som sagt så heter jag Dipi, kille på 21 år som älskar att äventyra. Min stora passion här i livet är att resa, träffa nytt folk och få uppleva nya saker. Jag är en så kallad mångsysslare men några intressen som dominerar är fotografering och drönare, ibland är jag lite smart och blandar dessa två.  Den här sidan kommer handla om både drönare med kamera men även min fotografering.

 • Drönare

  En kort introduktion till hur det hela började

  Passion

  Sedan barnsben har jag alltid haft ett stort intresse för allting som har med teknik att göra. Det spelar ingen roll vad det är egentligen, jag kan liksom bli exalterad av en brödrost. Det bästa med teknologi är att verkligen kunna gräva sig djupt in i något och lära sig hur det fungerar. Säg att jag har fått en brödrost, jag kan ta isär hela brödrosten och studera hur allting fungerar. Det låter säkert jättekonstigt men för mig är det nästan livet skulle jag säga, som en klok man sa en gång så är kunskap makt och jag håller helt klart med. Ju mer kunskap du har, desto bättre beslut kan du ta osv.

  Drönare med kamera kom naturligt

  Så det är inte konstigt att när jag upptäckte drönare med kamera att jag skulle bli helt fast i det. Jag menar, det finns sååå mycket grejer att lära sig. En drönare är uppgjord av flera elektriska komponenter som samspelar med varandra hela tiden. När drönaren ska t.ex. svänga höger måste alla fyra propeller justera sig utefter det, snurrar t.ex. en propeller för snabbt kommer allting att kaosa. Vi pratar om nanosekunder, hur coolt är inte det liksom?


  På senare tid har jag blivit mer och mer intresserad av drönare som kan filma och fotografera. Jag har fotat sen många år tillbaka, men det har alltid varit från marken. När jag upptäckte att jag kunde fota i från praktiskt taget vilken vinkel som helst blev jag helt såld. En av mina stora drömmar är att få jobba professionellt med drönare och filma för typ tidningar som National Geographic och andra kända mediabyråer.

   

  Jag fotograferar många av mina resor med min drönare med kamera, ni kan se lite bilder jag har tagit nedanför. Om ni vill lära mer om drönare med kamera kan ni kika på guiden här.